4 maids a-milking. houtskool op papier

In de laatste week van het jaar werd in de Haagse Kunstkring getekend en gezongen met als leidraad het lied 12 days of Christmas.

4 maids a-milking detail

door marian smit | 3 februari 2019


Ook dit jaar deed de Haagse Kunstkring mee aan de museumnacht. Het begon ‘s middags al de mogelijkheid grote houtskool tekeningen te maken. De houtskool wel ter plekke gebrand.


Liefdespaar in de tuin van de HKK

door marian smit |


Tot 15 februari exposeren Jaap Kuijpers, Lucy de Kruijf en Marian Smit op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis, Voorstraat 12 te Voorschoten.

De expositie is te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 – 17.00 uur.

Jaap Kuijpers wijdt zijn belangrijkste getoonde schilderij aan het jaar 1914 waarin de 1e wereldoorlog begon. Hij legt daarbij verbindingen met kunstenaars, die gedwongen werden hun atelier voor de loopgraven te verruilen of hun land te ontvluchten. En besteedt aandacht aan de vele tussenvormen tussen zeppelin en vliegtuig, zoals die rond 1914 in onder meer Frankrijk werden ontwikkeld. Lucy de Kruijf schept “ruïnes” in de vorm van keramische en bronzen objecten, schilderijen en grafiek. Zij vindt haar inspiratie in de aarde. Het leven komt daaruit voort en keert ernaar terug. Ons eigen bestaan is daarbij niets anders dan een tussenfase waarvan we sporen achterlaten in de bodem. Marian Smit tenslotte laat houtskooltekeningen zien die geïnspireerd zijn door de Odysseus. Het zijn illustraties van scenes uit deze mythe uit de Griekse Oudheid die haar visueel aanspreken. Het is een ‘work in progress’, met andere woorden het werk is nog niet compleet.

 

tekeningen-bij-de-VKK

door marian smit | 27 januari 2015


De Voorschotense Kunst Kring heeft een leeg winkelpand kunnen bemachtigen voor de maand december. De winkel wordt gebruikt als kunst markt met werk van 18 kunstenaars, waaronder ikzelf. Het zijn werken met een prijs tot 250,- euro.

Adres: Schoolstraat 32, Voorschoten

open: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

pop-up-winkel-2014

pop-up-winkel-2014-binnen

door marian smit | 9 december 2014


pop-up-open

 

De pop-up galerie is nu bijna een week open. Veel positieve belangstelling. Schroom niet eens langs te komen.

door marian smit | 31 oktober 2014


Op het erf lagen nog een aantal verroeste golfplaten en ik zocht materiaal om het werk Amor en Psyche te maken voor de tentoonstelling XXL. Ze waren te mooi om te laten liggen.

 

loods-als-atelier

door marian smit | 1 september 2013